Watch! magazin fotósorozat és interjú

Yael Grobglas egy nyári hangulatú fotósorozat résztvevőjévé vált.A fotósorozat elkészítése után egy interjún is részt vett. Ismét egy hosszabb cikket találtam.

9e6b6675c424ce4f_2_yael.jpg d80d94de1995797f_6_yael.jpg 153b2a6176cf0521_3_yael.jpg fc6239294571ee45_1_yael.jpg

1. Párizsban születtél egy francia apától és ausztrál anyától, Izraelben nőttél fel, majd elköltöztél Los Angeles-be. Egy cseh ikerpárt játszol latinos beütéssel. Keltél már úgy fel, hogy elgondolkozol, milyen nemzetiségű vagy?

– Szerencsére már elég hosszú ideje csinálom ezt, ahhoz hogy képes legyek eldönteni, mit tekintek otthonnak. Tehát nem kelek fel olyan kérdéssel, hogy Ki vagyok ma?. Tudom, hogy ki vagyok, de hihetetlenül jó érzés, más típusú, más nemzetiségű embernek lenni, akár csak egy pillanatra is.

 

2. A bonyodalmak és a művészi humor közepette az írók mégis mélyebb tartalmú témákat boncolnak a karaktereddel.

– Jennie Snyder Urman és az egész csapat direkt ilyen imidzset akar kiépíteni Petrának. Az emberek az elején utálták a karaktert, majd megkedvelték, aztán ismét nem, majd újra megszerették. Szerintem ez egy briliáns munka. Szerves része a karakter megszervezésének a csapatmunka, így senki nem feszegetheti az erejét, nincs kifejezetten főnök.
– Csodálatos nézni, ahogy a földhöz ragadt, valódi hibákkal és erősségekkel rendelkező egyszerű emberi karaktereket, telenovellai karakterekké alakítják át és teszi őket érdekessé. Több gúnyos pillanat is van a sorozatban -például, amikor valamelyik karakter megjegyzi, hogy az élete olyan, mint egy telenovella-, de pont az a csodálatos Jennie és az írók munkájában, hogy több olyan életszerű, fontos és létező dolgokat is belevisznek a sorozatba, ami igazán közel áll az emberek szívéhez. Ilyen például a szülés utáni depresszió, amivel Petra szenvedett.

 

3. Bár közhelyes, de a legtöbb szappanopera szereplőt az jellemzi, hogy képesek megismételni a valóéletben azt a viszályt, ami a képernyőn a szerepük.

– Mi azok az emberek közé tartozunk, akik szerencsésnek érzik magukat, hogy minden nap dolgozhatnak és tényleg kedveli, igazán bíznak a munkatársaiban. Olyan sok időt töltesz velük és rengeteg mindenen mentek keresztül együtt, ha valami miatt rossz a kedved, ők támogatnak.
– A tehetséges és szép Gina Rodriguez alakítja Jane-t a sorozatban, és nagyon könnyű vele dolgozni. Ha esetleg egyszer meglátogatod a stábunkat azt fogod látni, hogy mindenki mosolyogva járkál.

 

4. Miután láthattuk, hogy Anezka leutánozta Petrát, ő azt mondta, hogy Végeztem azzal, hogy kedves leszek! majd pedig a narrátor hozzá tette, hogy A ribanc visszatért!

– Tapsoltam örömömben, mikor ezt olvastam. Imádtam mind a két karaktert játszani, de én teljesen hűséges vagyok Petrához. Úgy éreztem, hogy hazatértem. Igazából ő olyan nekem, mintha egy barátom lenne. Bár nem értek egyet minden tettével, de szeretem, tisztelem és törődöm vele. Szóval egy részem mindig is azt kívánja, hogy legyen boldog élete, és éljen boldogan, amíg…, valakivel, aki szereti őt (szerelemből). Viszont unalmas lenne, ha mindig mindenki szeretné őt – nem tűnne valódi embernek.

 

5. Jogos, hogy Petra dühös, ugye?

– Istenem, persze! Úgy értem, én sokkal feldúltabb lennék, ha hosszú ideig kómában, lebénultan feküdtem volna és senki nem jött volna rá. Még a férjem se, akivel évekig voltam házas. Érthető, hogy mérges – meglepődnél, ha nem lett volna.

 

6. Petra nagyon sokszor megmutatta már az emberséges oldalát, de mégis ő a sorozat gonosztevője. Neked van kedvenc gazembered?

– Szeretem azokat a gonosztevőket is, akik csak állnak a háttérben, dörzsölik a kezüket és mondják, hogy Mu-haha-haha, mert ha jól vannak kitalálva, viccesek lehetnek. De igazából én az összetett karaktereket szeretem. Azokat, akiknek ha meghallod a háttértörténetét, akkor megérted, hogy miért lett gonosz és már nem biztos, hogy utálod.
– Az egyik legérdekesebb gazember, akit valaha láttam, az Moriarty, a Benedict Cumberbatch-es Sherlock című sorozatból. Az a srác [Andrew Scott] lenyűgöző, egyszerűen briliáns.

 

7. Hogy viseled azt, mikor több részt daráltok le egyszerre?

– Évadonként húsznál több részt forgattunk, hosszú-hosszú napokig. Felkészülünk arra, ha egyszer lemaradnánk valami miatt. A családom egyébként visszaköltözött Izraelbe, tehát ha ott szünet van, akkor megyek meglátogatni a szüleimet és a macskámat. Végre okom van utazni. De lekopoghatom, nagyon szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom, ami boldoggá tesz.
– Alig vártam, hogy vére dolgozhassak, hiszen magamtól költöztem ide Izraelből három évvel ezelőtt, amikor elkezdtük felvenni az első részeket, tehát tényleg a második családomként tekintek rájuk.

 

8. A rajongóid, akik követnek a közösségi médiában is, láthatják, hogy odaadó szakács vagy.

– A sütés-főzés az egyik szenvedélyem. Mikor az Egyesült Államokba jöttem, rájöttem, hogy mindig is létezett egy szó, amivel engem jellemezni lehet. Ez pedig a foodie (ez egy becenév azoknak az embereknek, akik imádják az ételeket – szerk.). Nem is tudtam, hogy létezik ilyen szó, amíg ide nem költöztem. Szerencsésnek mondhatom magam, mert két csodás szakáccsal egy háztartásban nőttem fel. Éppen ezért különböző konyhák fogásaival ismerkedhettem meg.
– Mikor már egyedül éltem az első gondolatom az volt, hogy Várjunk! Hol van az a rengeteg csodálatos étel, amik eddig körbevettek? De rájöttem, hogy most már magamnak is el tudom készíteni őket, hiszen úgy hiszem, mindenki aki igazán szereti az ételeket, jól tudnak főzni. Egyébként van egy kis boszorkányság is a dologban – sose követek pontosan egy receptet sem.

 

9. Úgy írod le magad, mint egy szarkasztikus optimista és egy introvertált extrovertált személy. Minden egyes nap ezen paradoxonok alapján éled az életed? Például, ha éppen a városban sétálsz akkor te inkább….?

– …, otthon ülnék olvasnék egy könyvet? (- nevetett fel.) Úgy érzem, tényleg mindig két világ között élek. Már az sem volt 100%-ig biztos, hogy hol növök fel; Mióta csak az eszemet tudom, mindig két dolog között éltem. Még elsőnek édesanyám mondta, hogy én egy introvertált extrovertált személy vagyok, hiszen eléggé otthonülős típus vagyok; horgolok a fotelemben és boldog vagyok. Viszont eközben ha színészkedek, vagy egy eseményen nagyon szeretek emberekkel társalogni, pörögni. Imádom ezt csinálni, de igen is szükségem van arra, hogy hazamenjek és elolvassak egy könyvet.

 

10. Ha már az otthoni életről beszélünk. Anezka jellemét tényleg a macskádról mintáztad? Az ő tanulmányozásával készültél a szerepre?

– Ez így igaz. Mikor Jennie elmondta, hogy Anezka erős akcentussal beszél, szüksége van a személyes terére, embereket karmolgat és bármikor hátra ugrik, ha fél. Elgondolkoztam. Ismerek valakit, aki ilyen! Aki nem más mint a macskám, Pablo. Macskák között nőttem fel, volt egy például a kiságyamban is, mikor baba voltam. A testbeszédüket nagyon könnyen felismerem; könnyen tudom olvasni azokat, és Anezka mindig olyan volt nekem, mint egy macska. A macskák tényleg lelkem lényei. Ők számomra szőrös kis emberek.