Monrowe magazin interjú és fotósorozat

A Monrowe magazinnak SULLIVAN WHITELY készített egy interjút Yael-lel, CHRISTIAN WITKIN pedig egy fotósorozattal örvendeztettet meg minket.

MONROWE_YAEL_FINAL_303-1.jpg MONROWE_YAEL_FINAL_216-1.jpg MONROWE_YAEL_FINAL_415-1.jpg MONROWE_YAEL_FINAL_364-1.jpg

1. Gondoltál valaha arra, hogy ilyen sikeres lesz a Jane the Virgin? A show jelenleg 100%-ot kapott a Rotten Tomatoes-tól. A rajongói tábor hihetetlenül hű és odaadó. Ahogyan, én is. Minden héten nagyon vártam.
– Nem! Úgy értem, színészként mindannyian dolgoztunk már olyan dolgokon, amelyek nem mentek előre, és mindenkiben halt már meg a remény. Néha attól tartok, hogy majd nagyon elbízom magam, hogy valami jól fog menni. Olyan sok csodálatos dolog van, ami több okból kifolyólag nem kapta meg a méltó hírnevet. És nem azért, mert nem jó, hanem mert mondjuk a kritikusok lehúzták, vagy nem kapott elég nagy rajongói tábort. Azt hiszem, a Jane the Virgin esetében minden olyan tökéletesen összejött ─ lekopogom. Egy álom vált valóra számunkra.

2. Hol nőttél fel?
– Párizsban születtem és ott éltem egészen 3 éves koromig. Ezt követően Izraelbe vándoroltunk, és egészen három évvel ezelőttig ott is laktam, majd 2014-ben a Jane the Virgin miatt LA-be költöztem. Viszont mindig hazajárok, amikor csak időm engedi, hiszen ott vannak a szüleim és a macskám.

3. Milyen egy átlagos nap van, Jane the Virgin csapatának?
– Ha valaha is lehetőséged lenne arra, hogy eljöjj, imádnád. Egyszerűen csodálatos. Mindenki csak mosolyog, boldog és szórakoztató. Élvezzük egymás társaságát; énekelünk a felvételek között. Van ott sok Hamilton és pár Moana is.

4. Vírusként terjedt a videó arról, ahogy elrappeled a Hamiltont.
– Ó, igen! A #Ham4all kihívás volt, életem eddigi legjobb kihívása. Szeretné, ha énekelnék a bevándorlókért, mert én magam is bevándorló lennék?! Nem probléma! Ráadásul a Hamilton-t? Úgy éreztem, hogy egész életemben erre készültem! Uralkodnom kellett magamon, hogy ne az egész lejátszási listát adjam elő.

5. A Hamilton és a Jane the Virgin mellett a CW egy másik sorozatában is látható leszel. A Supergirl 3. évadában alakítod majd Psi-t. Tudnál róla mesélni?
– Nem tudok még sokat mondani, de azon leszek, hogy minél jobban alakítsam őt. A Psi arra használja a szuper erejét, hogy befolyásolja az emberek elméjét. Nagyon izgatott vagyok, hiszen sose volt még hasonló szerepem.
– Psi nagyon különbözik Petra Solano-tól, aki csak saját életének hőse próbál lenni és túlélni a mindennapokat. Psi ezzel szemben egy igazi gonosztevő.

6. Ahogy a sorozat története megy előre, a néző kezdi látni az egyes karakterek cselekedeteinek miértjét.
– Hihetetlen folyamat volt. Kezdetben nem volt egy nagyon kedvelt karakter, ami számomra elég mókás volt. De úgy gondolom, hogy Petra rengeteget fejlődött az elmúlt három évadban.

7. Csalódtál már igazán Petrában? Vagy van kedvenc pillanatod?
– Vicces, mert több mint három éve játszom Petrát, így furcsa módon a barátom lett. Természetesen ő nem én vagyok; ő nem ugyanazokat a döntéseket hozza. Nem értek vele egyet sok dologban, de csodálom és szeretem őt. Nagyon büszke vagyok Petrára, hiszen a sorozat elején még csak egy trófea feleség volt, ─ nem bízott magában, az intelligenciájában, a képességeiben. Egyszerűen csak a férje pénze számított. Amikor átvette a Marbella egy részét, fantasztikus üzletasszonnyá vált és senkire sem volt szüksége. Magától felállt, és megtalálta, miben tehetséges.
– Nagyon büszke voltam még rá, akkor, amikor éjt nappallá téve, azon dolgozott, hogy legyőzze a szülés utáni depresszióját. Hitt abban, hogy legyőzi a rettegését és előbb vagy utóbb fel tudja emelni a gyermekeit ─ és ezt eljátszani valami hihetetlen dolog volt. Hogy hitelesebben játszhassam, kicsit utána néztem a szülés utáni depressziónak. Nem vagyok még anya, de hogy látnom kellett, hogy hány embert érint és hány különböző változata van. Az eredmény pedig hihetetlen volt. Twitteren is sokan megdicsértek és rettentően jól esett.

8. A színészi munkádra is olyan büszke vagy, mint a karakteredre?
– Nem tudom. Ez nem egy olyan dolog, amin ülök és gondolkodok. Nagyon élvezem a kihívást, amit csinálok. Nagyon tanulságos az, hogy két karaktert játszok. Bele se gondoltam, hogy milyen nehéz lehet egyszerre két karaktert játszani, amíg el nem kezdtem Petra és Anezka két karaktere között ingadozni.
– Amikor eljön a kamera beállítás, felkészülsz. Általában tudod a kivel lesz jeleneted, össze tudtok játszani és reagálhatsz valakire, aki szemben áll veled. De amikor eljutsz egy olyan jelenethez, ahol nincs senki, hanem neked kéne, de persze te se vagy ott – nincs kire reagálni. Pontosan kell tudnod, hogy mit fogsz csinálni, amikor a másik karaktert alakíod, hogy előre meg tudd tervezni a reakcióidat. Néha egy teljes hét különbség van a két beállításiszög felvétele között, ezért nem csak emlékezni kell arra, amit egy karakterrel csináltam, de előzetesen fel kell készülnöm arra, hogy mit fogok csinálni a másikkal! Megérintettem a karját? Hátra ugrik? Két előadói munkát végzek egyszerre.

9. Ismerted a telenovellákat, amikor a Jane the Virgin-be kerültél?
– Igazából az emberek imádják a telenovellákat Izraelben! Ezért, amikor kijött a Jane the Virgin első része, azt mondtam mindenkinek, hogy ezt eladni az izraelieknek. És így is lett! Imádják. Tökéletesen illik hozzájuk.