Coveteur fotósorozat és interjú

Yael Grobglas elárulta, milyen kemény ikreket játszani és, hogy félti a karaktereit. A színésznő mesélt arról, hogy milyen érzés gonosztevőt játszani, és hogy reménykedik, Anezka rejtett sztepptánc tehetségében.

Természetesen, a Jane a Virgin technikailag Jane körül forog, de a rajongók gyakran éreznek együtt Petrával is. Erre gondolok: egy irányító anyuka, meglepetésikrek és egy szerelmi háromszög, amiben ő, a most már-ex-férj és a nőt, akit véletlenül, mesterségesen megtermékenyítettek. Petrát állandóan körülveszi több tonna és tonna dráma, de teszi ezt a szerepet annyira mókássá. 

Yael_Grobglas___Tristan_Kallas_Photoshoot_2017_for_Coveteur_01.jpg Yael_Grobglas___Tristan_Kallas_Photoshoot_2017_for_Coveteur_12.jpg Yael_Grobglas___Tristan_Kallas_Photoshoot_2017_for_Coveteur_05.jpg Yael_Grobglas___Tristan_Kallas_Photoshoot_2017_for_Coveteur_11.jpg

1. Én személy szerint hatalmas rajongója vagyok a Jane the Virgin-nek. Szerinted mi teszi ezt a showt olyan nagyszerűvé?

Ez ténylegesen egy olyan műsor, amit akkor is megnéznék, ha én nem szerepelnék benne. Mi mind tudjuk, milyen ritka egy olyan közösség tagjának lenni, ahol mindenkivel jóban vagy — nálunk mindenki egy csodálatos személy, olyanok vagyunk, mint egy nagy család, mosolygósak és boldogak — és valami olyanon dolgozni, amit igazán szeretsz. Szereted a végeredményt. Szereted a műsort. Szereted a történetet. Szereted a háttér munkálatokat. Mi mind tudjuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy időszakosan dolgozunk és nem életünk minden napján.

2. Petra negatív karakterként indult, de rengeteget fejlődött.

Az első részben még nem kaptunk túl sok Petrával kapcsolatos információt. Annyit láthattak a nézők, hogy ő lesz a sorozat fő gonosza, éppen ezért kicsit haboztam, hogy elvállaljam-e. De amint beszéltem Jennie Urmannel, a show csodálatos készítőjével, minden megváltozott. Elmagyarázta nekem, hogy Petra tulajdonképpen egy nagyon is színes személyiség lesz és soha sem unalmas. Az emberek az egyik pillanatban utálják a másikban pedig szeretik. Miután ezt meghallottam, rábólintottam Rendben, vállalom. Nagyon örült ennek. Petra egy kiszámíthatatlan és bájos személy, nem csak egy gazember, aki megpróbál gonosz dolgokat cselekedni és utána összedörzsöli a kezeit. Ő az igazi hőse a saját történetének, azt teszi, amit érez, hogy tennie kell az életben maradásért. Nem mindig értek egyet a döntéseivel, de csodálom őt, hogy milyen határozott. Rengeteg dolgon ment keresztül. Elképesztő!

3. És még mindig rengeteg dolgot nem tudunk róla. 

Pontosan! Számomra Anezka is egy hatalmas meglepetés volt. Nem is tudtam, hogy lesz neki egy ikertestvére. Mindig attól félek, hogy megölnek. Minden filmben ki(ny)írták a kartereimet [nevet]. Szóval, amikor megláttam, hogy lesz egy olyan epizód, ahol Petra megszökik, féltem, hogy kiírják, de persze ez csak Anezka felbukkanása volt.  Bepánikoltam. Csak azt hajtogattam, hogy “Nem, nem tehetik ezt velem!” Az sem segített nekem, hogy mielőtt megkaptam volna az epizódot, jöttek hozzám a többiek, hogy: “Uh, te is olvastad a következő epizódot?” Persze nemet mondtam mindenkinek, hiszen ekkor még nem tudtam a tartalmát, aztán ahogy olvastam, csak arra tudtam gondolni, hogy igen, most fog megszökni Petra nekem meg össze kell szednem a cuccaimat, hiszen ezzel írnak ki a sorozatból. De aztán csak azt láttam, hogy: “Várjunk csak! Egy ikertestvér?”

4. Mindkét szerepben rengeteg munkád van (testbeszéd, mimika). Hogy kezdődött?

Emlékszel, amikor Petra és Magda véletlenül elrabolták Ivant az első évadban? Az egy rettentő király rész volt és az első alkalom, arra amikor a vígjáték testet öltött Petrával kapcsolatban. Itt elakadtam, ugyanis Petra annyira komolyan vesz mindent, de ez az, ami annyira viccessé és mókássá teszi őt.

5. Hogy gondolod? Te az ellentéte vagy Petrának vagy a valóságban is hasonlítasz rá?

Én nem vagyok olyan, mint ő vagy Anezka, de valamilyen szinten az életem részévé váltak. Nem értek egyet mindig Petra döntéseivel, de az idő múlásával olyanná vált számomra, mint egy barát. Törődöm vele. Látni akarom, ahogy helyesen cselekszik. Nagyon büszke vagyok rá, hogy megáll a saját lábán. Például amikor rájött, hogyan vehetné át a hatalmat a Marbella fölött: Egyfajta trófeafeleség volt a sorozat elején, azután megtanulta, hogy változzon ténylegesen fantasztikus üzletasszonnyá. Ezen kívül imádtam még azt is, amikor rájött, hogy gondoskodhatna a saját gyerekeiről és feldolgozta a  szülés utáni depresszióját.

De másfelől, színészként azt akarom, hogy kerüljön mindig valamilyen bajba, mert ez annyira mókás, ahogy kezeli. Amikor sokáig játszol egy karaktert, igazi érzéseid lesznek irántuk, éppen ezért rettentően nehéz volt feldolgoznunk Michael halálát. Ez olyan volt, mintha, egyszerre két embert veszítettünk volna el. Hiszen egyrészről nem fogjuk látni Brettet mindennap. Persze ő a barátunk, szóval úgy is találkozgatni fogunk, de nem fogjuk látni őt minden nap munka közben, mint régen. Másrészről pedig, mi mind szerettük Michaelt és felkavaró volt látni, hogy egy ilyen csodálatos karakter élete, ennyire tragikus véget ér.

Minden, amit mondhatnék azoknak a rajongóknak, akik búslakodna és gyászolnak Twitteren; Hallak titeket! Tudom, milyen szörnyű! Gondoljatok csak bele! Mi hat hónapon keresztül tudtunk erről, és nekünk tartanunk kellett a szánkat. Szörnyű volt. Mikor az utolsó alkalmakkor láttam Brettet, nagyon sokszor szenvedtem a könnyeimmel.

6. Mennyire nehéz egyszerre két karaktert alakítani?

Mindig csodáltam az olyan embereket, akik dupla/tripla karakter alakítanak, de soha nem gondoltam bele igazán, hogy ez milyen bonyolult dolog is valójában. Ebben a csapatban soha sem kell attól félnem, hogy elrontok valamit, hiszen mindig lesz egy olyan csodálatos partnerem, akire éppen tudok reagálni. De mikor a két karakteremnek egymással van jelenete, hirtelen ez mind rám hárul. Nekem nincs segítő partnerem. Mindig tudnom kell, hogy mit fogok tenni a másik karakterként. Például, ha most Petrát játszom, nekem el kell döntenem, hogy Anezka meg fogja e érinteni Petra karját, tehát Petrának el kell e húzódnia. Hihetetlen az, amikor gyorsan leforgatjuk az egyik karakterem jelenetét, aztán gyorsan át kell változom a másik karakterré, mert ugyanazon a napon még vele is forgatok. De akar olyan is, hogy pár nap – vagy akár egy egész hét – múlva térek térek vissza ugyanabba a jelenetbe, csak a másik karakteremként. Ilyenkor gondolhatok át mindent újra, mit tettem Petraként és mit kell tennem Anezkaként. Ezzel az egésszel egyébként rengeteget tanulhattam és annyira boldog vagyok, hogy sikerül jól véghez vinnem a dolgokat, mert ez egy hihetetlenül mókás, extra nagy kihívás. 

7. Igazán meglepted a rajongóidat, mikor olyan szuperül lerappelted a Hamiltont. Mit gondolsz? Szeretnéd, ha valamelyik karaktered által kiemelhetnéd a tehetséged a Jane the Virgin egyik epizódjában?

Szeretném, igen! Örülnék egy olyan epizódnak, amikor Anezka egy ír sztepptáncot lejt. Egyébként két éves koromban kezdtem el táncolni, de olyan 20 éves koromig nem is vettem komolyan. Persze azóta sem járok világ körüli utakra, mint a profik, de egy-két epizódért szívesen összeszedném magamat.