1883 Magazin interjú és fotósorozat

A francia születésű és Izraelben nevelkedett színésznő, Yael Grobglas már hosszú utat tett meg a színészi karrierjében. Táncosként kezdte, majd modell lett, de hamar rájött, hogy a szenvedélye a televíziós és filmes szereplés, ezért gyorsan elhatározta, hogy szakmát vált. 

1883_Magazin_28129.jpg 1883_Magazin_28429.jpg 1883_Magazin_28329.jpg 1883_Magazin_28229.jpg

Ha nem filmezel, mit szeretsz csinálni a szabad idődben? 
Főzni és enni. Bármit, aminek köze van az ételhez!
Mesélj az első filmes szerepedről! Már akkor tudtad, hogy színésznő akarsz lenni? 
Nem igazán. Vicces – a múltamra visszatekintve soha nem gondoltam volna, hogy végül színésznő leszek. Táncos voltam, hosszabb ideig táncoltam, aztán festettem, de rájöttem, hogy nem vagyok túl nagyszerű festő. Később pedig rövid ideig modellkedtem. Mondhatni ezzel kaptam meg az első szerepemet. Miután végig sétáltam a kifutón, azt mondtam az apámnak, hogy kipróbálnám a színjátszást, mert azt hiszem, az tetszene nekem. Ezért meggyőztem, hogy egy színészi osztályba járhassak. Nagyon megszerettem, ezért beszéltem a modellügynökségemmel, hogy karriert váltok. Aztán elmentem egy színészi ügynökséghez, és meg is kaptam az első szerepemet Izraelben, egy Időutazós Sci-Fi sorozatban, amely 150 epizódot élt meg. Ez volt az első tapasztalat, tökéletes és hihetetlen volt. Nem akartam más módon.
Tudsz azonosulni Petra karakteréve (Jane the Virgin)?
Nos, úgy gondolom, minden szerep, amit játszok, egy kis része az életemnek. Nem mindig ugyanazokat a döntéseket hozom, hiszen Petra döntései általában olyanok, amikre soha nem gondolnék. Megpróbálok nem úgy gondolkodni, mintha valóban egy őrült anyával élnék, vagy rettegnék attól, hogy visszatérjek oda, ahonnan jöttem, viszont mindig felrakom magamnak a kérdést; “Én hogyan cselekednék ha ő lennék?
Mit gondolsz, melyik jelenet volt a karriered fénypontja a sorozatban?
Nyilván az egész show. Viszont imádta, amikor Petra szül, mert annyira briliánsan volt megírva és teljesen más szülési élményt mutatott be, mint amilyen Jane-é volt. A másik kiemelkedő történés, amikor Petra szülés utáni depresszióban szenvedett, annyira érdekes volt, mert még nincsenek gyerekeim. És persze az is tetszett, amikor Anezka megjelent. Ez a három személyes kedvencem.
Szerepeltél még a Reign sorozatban is – tudsz mondani nekünk valamit róla? 
A Reign egy fantasztikus élmény volt! Ez volt az első amerikai tévésorozatos tapasztalatom. Rengeteget tanultam ez idő alatt. Fejlesztettem az angol tudásom, hiszen előtte Izraelben dolgoztam 8 évig. De a csapat olyan csodálatos és fantasztikus volt.

Ki volt az eddigi legjobb karaktered? 
Nehéz megmondani, mert mindannyian az életem különböző részein jöttek. Minden alkalommal, amikor új karaktert játszok, akkor az a kedvencem. Nem tudok egyet választani!

Van-e olyan különleges karaktertípus, amelyet még soha nem játszottál, de szeretnél még alakítani a színészi karriered során? 
Nagyon sok ilyen van! Szeretnék például szuperhőst játszani. Örömmel várom az öregedést, hogy minél többféle Anya-karaktert játszhassak. Azt hiszem, ez csodálatos a színészkedésben.
A közelmúltban részt vettél a #Ham4All kampányban – szuper rappelés volt! Élvezed a muzsikálást?  
Folyamatosan énekelek otthon. Az összes dalukat a szívembe zártam, és musical okát is. Ami nem más, minthogy pénzt szedjenek a bevándorlók számára, ez fontos számomra – tekintve, hogy én is bevándorló vagyok.
Végül, de nem utolsósorban, vannak olyan projektek, amelyeken jelenleg dolgozol?
Nem szabad még beszélnem erről, de határozottan!